Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Szüret- Vendimia

Menüpontok

Cikkek

Szüret - Vendimia 2013

2013.11.13

Nem vagyunk nagyon megelégedve a 2013-as szürettel, a korábbi években egy héja pár lakott a szomszédos Bende-hegyen és ők távoltartották a madarakat, ebben az évben eltüntek a ragadozó madarak és csak novemberben láttuk őket újra de ez már késő volt, a seregélyek hatalmas kárt tettek a termésben. Amit a seregélyek meghagytak az szép lett, mind a shyrah  mind a tramini és rizlingszilváni is.

 

Must 2013 - Fermentation 2013

2013.11.13

 Ebben az évben a mustok a szokásosnál kicsit lassabban forrtak ki, átlagosan 6 hétre volt szükség.

Fermentation 2013: average 6 weeks

 

Vendimia 2012

2012.11.12

A 2012 év kivétételes időjárásának köszönhetően, az idei szüretet szokásunktól eltérően korábban, Szeptember utolsó hétvégéjén ejtettük meg. A szőlő tökéletesen beérett és a fürtök egészségesek. 

 

 

A 2011-es must kiforrása

2011.10.22

Tekintve, hogy sem enzimeket sem fajélesztőt nem használunk, a must a maga természetes állapotában indul forrásnak nálunk.

 

A 2011-es szőlő feldolgozása

2011.10.21

A szüret után a puttonyból a szőlő a zúzó-bogyózó garatjába kerül, ahogy a tavalyi évben is. Azonban az idén azúzó-bogyózó alkalmazásánál egy kis újítást vezettünk be. 

 

A 2011-es szüret

2011.10.20

A 2011-es év Magyarország és Európa szerte kedvező volt a szőlőnek.